Dodano: 2007-10-27 11:08
| Rubi napisał(a): |
| Święta racja, po co się podpasowywać pod innych,to by było zwyczajne kłamstwo. Lepiej pozostać sobą i cieszyć się swym życiem, a niżeli żyć w kłamstwie i złudzie... |
nie jeden już za pozostawanie sobą i głoszenie prawdy dostał - że tak delikatnie powiem - w pierdol (oczywiście w najlepszym możliwym wypadku hehehe) 8)
Dodano: 2007-10-27 11:18
Dodano: 2007-10-27 15:30
ależ tu banały lecą.
Certa amittimus, cum incerta petimus.
Dodano: 2007-10-27 17:30
Przykro słyszeć, że okazanie szacunku jest dla kogoś banałem, chyba że sie źle zrozumiałyśmy. Skoro jednak uważasz całą dyskusję za zbyt prostacką, po co w ogóle zabierasz w niej głos?
Niektóre komentarze najlepiej zostawić dla siebie.
Pozdr
Dodano: 2007-10-27 17:57
| Paskievicz napisał(a): |
|
nie jeden już za pozostawanie sobą i głoszenie prawdy dostał - że tak delikatnie powiem - w pierdol (oczywiście w najlepszym możliwym wypadku hehehe) 8) |
To co? Mamy kłamać? Jeśli większość będzie mówić prawdę to nie powinno być problemów...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-12-16 23:07
Teksty poszczególnych kapel to ich osobiste wizje, i nie trzeba się wysilać by je zrozumieć. Szerzenie nienawiści, hmm ciekawe, bardziej bym powiedział, że uzewnętrznianie swoich poglądów w niekoniecznie często spokojny sposób ale dla tych co maja zrozumieć jest do zrozumienia, są one pełne metafor i każdy jak to mówił Nattefrost odnosi je do samego siebie.
Dodano: 2007-12-17 16:10
| Paskievicz napisał(a): |
| wy chyba cierpicie na jakąś manię prześladowczą 8) |
dokładnie. ta gadka o stereotypach. tak samo mógłby powiedzieć dres, skate, czy laska z sunrise. tylko, że oni bawią się tym, jacy są i mają na innych wyjebane. za to wszyscy metale, goci i inni chodzą i biadolą, że ludzie ich nie lubią. i się szczerze nie dziwię, że w telewizji wolą puścić zadowoloną z siebie dodę, niż promować zespoły metalowe, które są tak biedne, bo nikt ich nie lubi 0_o
taaa. metal szerzy nienawiść i agresję. ludzie nienawidzą i są agresywni dla tych, co się nad sobą użalają.
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Dodano: 2007-12-17 18:28
Sprawa wyglada tak,ze jak metal idzie chodnikiem to od razu widac ze jest metalem wiec z tego powodu jest w gorszej sytuacji niz np panna z Sunrisa....Ale fakt,ze niektorzy sa zbyt przewrazliwieni.Ale ogolnie to nie mozna niczego generalizowac,bo wszystko zalezy od otoczenia w ktorym sie mieszka i sie przebywa
Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P
Dodano: 2007-12-17 18:59
Ja uważam ze metal jest w pewnym sensie rownowaznią i alternatywą w stosumku do tego co dzieje sie w okół ...
Przecietny metalowiec jest bardziej tolerancyjny od takiego zel-boya czy babci mocherowej. Szkoda ze chrzescijanskie spoleczenswo widzac dlugowlosego typa ubranego na czarno i takie tam, widzi od razu porzeracza kotów i małych dzieci i nic poza tym - a to takie ograniczone jest. 8O
Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.
Dodano: 2007-12-17 19:42
Heh... niestety tak się dzieje. Ale nie całe chrześcijańskie społeczeństwo jest przeciw metalowcom.
Są i tolerancyjni ludzie, czasem boją się powiedzieć własne zdanie na forum, gdzie większość jest przeciw, ale niemniej oni są...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-12-17 19:49 Zmieniono: 2007-12-17 20:04
Dlatego wszyscy powinnismy szerzyć nienawisc i jechac na najbardziej satanistyczny koncert w przyszłym roku . 28 maja METALLICA w Polsce...
Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.
Dodano: 2007-12-17 19:59
szerzyć nienawiść? Hehe... a koncert Metallicy w Polsce to ciekawa sprawa...
Moim zdaniem nie należy się przejmować tymi, którzy nie potrafią zaakceptować człowieka różniącego się od niego samego.
A nienawiści szerzyc nie zamierzam, tylko byc sobą, a reszta niech sobie żyje. Bynajmniej zamierzam byc tolerancyjna..
"Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczyna ludzka krzywda."
Dodano: 2007-12-18 10:34
| Aria_de_Bloodvarie napisał(a): |
|
A nienawiści szerzyc nie zamierzam, tylko byc sobą, a reszta niech sobie żyje. "Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczyna ludzka krzywda." |
...zgadzam się w 100% <kłania się nisko i znika we mgle>
Dodano: 2007-12-18 11:39
| Mscigniew napisał(a): |
| widzac dlugowlosego typa ubranego na czarno i takie tam, widzi od razu porzeracza kotów i małych dzieci |
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-12-18 15:26
| Aria_de_Bloodvarie napisał(a): |
| Ale nie całe chrześcijańskie społeczeństwo jest przeciw metalowcom |
Dodano: 2007-12-18 19:45
Hehe... zależy co kto woli...
Pozory mylą i to bardzo często... :lol:
Dodano: 2007-12-18 20:23
dobra, już bez tej całoportalowej metalowej tolerancji 0_o
tak serio, to o czym śpiewają kapele metalowe? o kochaniu dziewic, zjadaniu kotów i smakowaniu krwi. no chyba, że wspomnicie o czym pokroju illusion, którzy sieją tolerancję wszem i wobec.
sorry, ale metal jest i będzie siać nienawiść, po to jest ta muzyka. by po posłuchaniu marduka, czy burzuma pójść i zapier*** szarą egzystencję.
a jak komuś się to nie podoba, to niech słucha gotyku i zatapia się w smutku, albo punka i zatapia w tanim winie.
K. :wink:
Dodano: 2007-12-18 23:46
| frija napisał(a): |
| no chyba, że wspomnicie o czym pokroju illusion, którzy sieją tolerancję wszem i wobec. |
eee to tylko iluzja 8)
Dodano: 2007-12-19 00:51
sorki, zapomniałam, przecież wszyscy się kochają
Pask-w rzeczy samej 
Dodano: 2007-12-19 11:33
| KostucH napisał(a): |
|
Najlepsza bania, że Jezus i jego ekipa też mieli długie włosy, a nawet brody i chcieli sie tylko bratać z innymi ale cóż...chyba sie interesy wymknęły spod kontroli |
Jeżeli wierząc najnowszym badaniom archeologicznym i antropologicznym Jezus wyglądał zupełnie inaczej niż jest to zazwyczaj ukazywane. Obecne wyobrażenie Jezusa wywodzi się z miniatur z IV w. n.e.(czyli ok 300 lat po jego śmierci). Żył on w czasach kiedy noszenie długich włosów uważano za niegodne mężczyzny, a co do brody to Barba decet virum. Aczkolwiek mogę się mylić (co by oznaczało, że był swojego rodzaju buntownikiem
.
Tak czy siak obwinianie metalu o nienawiść i propagowanie przemocy wydaje mi się bezpodstawne. Muzyka jest formą ekspresji uczuć, a jeżeli ktoś staje się agresywny z powodu jej słuchania, to znaczy że już wcześniej miał problemy ze swoją głową.
Sorki za mój nazbyt długi post. [/b]
polecam na przyszłość używać opcji cytowania 8)
Paskievicz
Dum Deus calculat, mundus fit.
Dodano: 2007-12-20 22:09
| frija napisał(a): |
| dobra, już bez tej całoportalowej metalowej tolerancji 0_o
tak serio, to o czym śpiewają kapele metalowe? o kochaniu dziewic, zjadaniu kotów i smakowaniu krwi. no chyba, że wspomnicie o czym pokroju illusion, którzy sieją tolerancję wszem i wobec. sorry, ale metal jest i będzie siać nienawiść, po to jest ta muzyka. by po posłuchaniu marduka, czy burzuma pójść i zapier*** szarą egzystencję. a jak komuś się to nie podoba, to niech słucha gotyku i zatapia się w smutku, albo punka i zatapia w tanim winie. |
Ot i cały stereotyp...
Nie każdy taki jest jak to opisujesz. Wręcz przeciwnie. Znam metali, którzy są naprawdę tolerancyjnymi ludźmi i wrażliwymi, choć nie widać tego na pierwszy rzut oka.
A muzyka służy do wyrażania siebie, a nie słuchania tego co słowa piosenki dyktują. Człowiek to człowiek, a nie marionetka.
Dodano: 2007-12-25 11:27
Hehe, metale "szerzący nienawiść", czy też będący tak strasznie mroczni, że staruszki przed nimi na ulicy uciekają, stanowili dla mnie zawsze wyśmienity materiał do obśmiania. Z resztą, dalej stanowią. W sumie, jak miałam 14 lat to też uważałam że jestem taka bardzo TRU, ale później z tego wyrosłam... i dalej się śmieje z tych, u których z wiekiem poszło w przeciwną stronę 8O :D
A jak się zdarzają goście, którzy posłuchawszy swojej ukochanej kapeli mają ochotę wyjść na ulicę i napier** osoby, które im się nie spodobają, nie różnią się dla mnie niczym od panów w dresach. I w sumie myślę że powinni, tak samo jak dresiarzokibole, robić sobie gdzieś z dala od cywilizacji ustawki, żeby w spokoju poszerzyć sobie nienawiść we własnym gronie. Eksterminowaliby się nawzajem i pomogłoby to w eliminacji wadliwych genów ze społeczeństwa, a wszystkim żyłoby się lepiej. Ech, marzenia...
Just because I don't care doesn't mean I don't understand